10 Apr 2011

OVERLEV INDIA; 13 pakkeråd

Først og fremst - gå på jakt etter den største, letteste, mest behagelig transportable trillekofferten som står til eie i slekta. Eller, ta med en gammel elendig en og kjøp en ekte kvalitetskoffert til en tredjedel av prisen eller en ganske god kopi-versjon til 1/20 når du kommer til India. 

Det er viktig at kofferten er SVÆR (dette er muligens ikke det mest objektive rådet noen sinne, siden jeg muligens har planer om å lure et par kilo av bagasjefjellet mitt ned i koffertene deres)

min store, lette, oransje plastkoffert


1. Pakk få, multimatchende plagg.

2. Sjekk hvilket materiale klærne er i, bomull er det beste. I Norge bruker vi mye syntetiske stoffer - IKKE behagelig i varmen. 

3. Velg løse lette ting som ikke krever "layering". Altså, ikke engang tenk på å ta med topper som er gjennomsiktige eller av en eller annen grunn ikke kan brukes uten singlett under. 

4. For all del, ikke gå på pakke-shopping. Klær finner du her. Er du bekymret for at du ikke eier nok tildekkende klær til å overleve tre dager i Punjab - grav dypere inn i klesskapet, eller stol på at i India har de ALT. Det er fryktelig tøysete å bruke opp reisepengene sine på ting du kan kjøpe for en brøkdel av prisen når du ankommer India.

5. Igjen, pakk LITE. Vi skal flytte mye på oss. Det vil være varmt, travelt og utmattende nok som det er. Å drasse rundt på en blytung koffert vil neppe hjelpe. 
 Itillegg garanterer jeg at de fleste av dere kommer til å shoppe MYE. India har virkelig alt alt alt ALT. Dere kommer til å trenge plassen i kofferten. 

6. Ikke ta med alle favorittplaggene dine i håp om å imponere inderne hver dag med din fabelaktige klessans, fordi;
- her har de helt andre oppfatninger av hva som er fint
- øynene deres kommer til å være så klistret til det blonde håret og den hvite huden din at du likegjerne kunne ha gått i søppelsekk eller en boblevest laget av tang og tare. 
- tar du med slitte, gamle klær kan det vise seg å bli en stor fordel når du skal hjem og ikke klarer å lukke kofferten. Da kan du bare kvitte deg med de gamle klærne, woho. 

7. ta med et lite, gammelt håndkle. Hotellene kommer nok til å provide det meste, men det er greit å ha siden det blir mye reising og svetting. 

8. pakk TO par sko (les: sandaler). Et nøytralt, behagelig par. Og et nøytralt fancy par så du kan føle deg lekker om kveldene. Du kommer muligens til å kjøpe 1-892 par sko her, skjønner du. 

9. hårprodukter og sminke er nei-ord. Det vil si, ta med minimalt. Av to enkle grunner; alt kommer til å renne av, og du kan kjøpe det her om du vil. Synd å ha dratt med dyre produkter til India som bare smelter og tar opp koffertplass. 

10. du trenger bare en stor veske til å ha med overalt, og kanskje en liten til anledninger hvor du ikke gidder å ta med den store. Om du ikke planlegger å donere veska di til en veskeklipper iløpet av reisen, velg en som er behagelig å holde tett til kroppen, ikke en løs en som dingler på halvveis bak på ryggen. Sikkert lurt å ha en med mange smarte lommer, så kan du prøve å holde et system på ting og dermed unngå unødvendige mini-hjerteinnfarkt og fryktingydende "passet mitt er FORSVUNNET"-utrop. 

11. invester i en smart liten antimyggsak. Ikke en gigantisk ting fra kiwi som tar opp en fjerdedel av håndveska. Gå heller på apoteket og kjøp den mest illeluktende med det verste designet du finner. Det er sikkert den mest effektive. 

12. ha alltid en dorull i veska. Eller slike papirlommetørkle, formen på disse er kanskje mer praktisk enn dorullenes. Problemet kan oppstå allerede på flyplassen i Delhi, så tenk smart fra første stund.

13. har du lyst på nytt kamera før du skal till India? Jeg gjentar - IKKE gjør det. Du kan kjøpe et i India, sannsynligvis myyye billigere (har ikke erfaring med kamerashopping her). Uansett, om du enten har tonnevis av kameraer liggende eller tross alle advarsler likevel har tenkt deg på kamerashopping - ta med et lite kamera med rask avløser! Her er mange korte, vakre øyeblikk å fange. 


fashionnn


Muligens litt mindre generelt denne gangen, siden hvordan man bør pakke avhenger veldig av hvor man skal i India, hva man skal gjøre, hvilke sesong man drar i osv.

Er det noe jeg har glemt, eller noen spørsmål; slå dere løs i kommentarfeltet under. 

1 comment: