23 Nov 2010

Brrrr 20 grader og sol

.. sitter i sola med cardigan og skjerf. Er visst ikke vant til så lave temperaturer som 20 grader. Hahaha, er det ikke sånn -20 i Ålesund fortida? Kan "trøste" med at om natta er det bare sånn 5-10 grader her også. Og her har de ikke oppvarmede hus som vi har i Norge. Ingen ovner, peiser eller varmekabler i gulvet på badet. Så om kvelden og morgenen er det gaaanske kaldt. Og toalettfasilitetene er forøvrig utendørs. Unngår å innta veske på kvelden, for å si det sånn. 


Akkurat nå drikker jeg te og leser Hindustan Times (laster opp bilder på facebook og blogger også tydeligvis) i hagen. Noen synger bønner i et av nabohusene, og lyden av hushjelpen og datteren hennes som sladrer på kjøkkenet overdøver neesten fuglesang og tastetrykk.
.. Hindustan times er delt inn i mange forskjellige deler. Skal innrømme at som regel leser jeg bare "Bollywood-delen" HTcity. Man får faktisk et større innblikk i kulturen enn en skulle tro. En av sakene er om en bollywood skuespillerinne som røyker i en ny film. Og det, det er fullstendig skandale. Jenter røyker ikke i India. Sånn er det bare. Og det samme gjelder for alkohol. 

"Doctors in Maharashtra have demanded removal of all posters showing Aishwarya Rai Bachchan smoking a sigarette in her latest film, Guzaarish. The doctors wore black bands as mark of protest." 




Ja; såppas. De er helt hysteriske når det gjelder dette. Jenter skal ikke røyke, og begynner de å gjøre det i bollywood filmene, kommer det sakte men sikkert til å bli mer og mer akseptert og til slutt røyker alle og en hver. Altså, hittil ser jo hysteriet ut til å ha funket bra, siden jeg hverken kjenner en eneste jente eller gutt (som innrømmer det hvertfall) som røyker. Er merkverdig sjeldent man ser noen røyke her. Men så er jo Ludhiana reeelativt konservativ også. I storbyer som hovedstaden New Delhi og Mumbai er det nok myye vanligere. På samme måte som "provoserende" bekledning er veeldig sjeldent her, men ganske vanlig i Delhi. "Kulturdetaljer" som dette varierer også (though til en viss grad) fra stat til stat. Kanskje jeg hadde lært litt mer "nyttige ting" om jeg hadde lest alle de andre avisene også, ikke bare den firesiders se&hør-varianten.. 


2 comments:

  1. sv: e får absolutt en god dose med jul ja! :P

    wææ, ikke nokke jul i de heile tatt?:O
    de e jo trist!! GOOD LUCK chuck

    du har hvert fall teen din da:)
    I religionen deira her, så har ikke dei lov til å drikke noe som helst varmt, ikke te eller kaffe. Dei tror at alt inneholde kaffein så dei kan ikke bli avhengige på nokke. Men kakao drikke dei.. men de e litt rart fremdeles :P

    ReplyDelete
  2. Nulljul. Takk!

    Haha, ja har vertfall chai <3
    ÆÆÆh, what?! Ka religion e det? Merkelig. Jaja, bra kakao ikke e evil sin da hvertfall. 8-D

    ReplyDelete